Baba

A kismama jóga előnyei

 

A szülésre való felkészülés az anyának nem egyszerű folyamat. Testileg és lelkileg is megviseli a nőt a 9 hónap, pláne a végén a szülés élménye. Aki mentálisan vagy akár testileg is belefárad a kismama-napokba, annak a jóga tökéletes stressz- és fájdalomlevezetés lehet.

Természetesen nem csak az anya, de a baba is fontos. Nem mindegy, hogy a babát milyen hatások érik a várandósság alatt. A kismama jóga megerősít testi, lelki és szellemi énünket is. Nyugalomra, belső egyensúlyra, harmóniára tanít és minden időszakban jó hatása lehet.

 

 

A várandósság alatt a kismama szervezete egyre nagyobb igénybevételnek van kitéve, és hatalmas változásokon megy keresztül. De nem csak a test, a lélek is.

A jóga mozgásrendszere képes arra, hogy az édesanyák a szülés előtti 9 hónapra ne szorongva és rosszallva gondoljanak vissza, hanem jó, kellemes, szeretetteljes élményként. A jóga jó fizikai kondícióba is hozza az embert. Relaxációs elemei megtanítanak arra, hogy akkor is lehet pihenni, amikor éppen tevékenykedünk, illetve a tökéletes ellazulás segítségével teljesen meg tudunk szabadulni a feszültségektől. A kismama jóga megtanít többek között a helyes légzésre is, mely a várandósság alatt és persze a szüléskor is nagyon fontos. 

 

 

Természetesen olyan kismama is elmehet jógázni, aki még életében nem gyakorolta ezt a mozgástípust.  Ma már a jógaközpontok szinte mindegyikében találhatunk kismama jógaórákat, illetve baba-mama jógaórát is, ami a születés után lehet tökéletes anya-gyermek program.