Saját szülésükön fotóztak ezek a kismamák

A gyerekvállalás során a szülés az a rész, amit a legtöbb anyuka szívesen kitörölne az emlékezetéből. De vannak olyanok is, akik minden momentumára emlékezni szeretnének, ezt pedig fotók segítségével teszik.
A szülőágyon se tették le a fényképezőgépet ezek az anyukák

A szülés sokaknak a legintimebb dolog, ami életük során történhet velük, olyan magánügy, amit nem akarnak másokkal megosztani. Vannak viszont anyukák, akik szívesen hívnak hivatásos fotóst a nagy pillanat, pillanatok, órák megörökítéséhez. A vajúdás kezdetétől egészen a kicsi érkeztéig minden részletet megcsodálhat később a család, pont úgy, ahogy az esküvői fotókat.

Történt viszont már olyan is, hogy egy anyuka határozott úgy, hogy lefotózza, amint életed ad a kislányának. És aztán ez megtörtént egy másik kismamával is, aki kisfia érkezését örökítette meg.

A kaliforniai anyuka, Lisa Robinson-Ward esküvői és portréfotózással foglalkozott, de amikor megtudta, hogy várandós, felmerült benne az ötlet, hogy a szülőszobán is dolgozzon. A 2016-os szüléskor Ward már egy 9 éves kisfiú anyukája volt, így tökéletesen ismerte, mivel jár egy szülés. Éppen ezért is határozta el magát, hogy legalább egy kísérletet tesz majd a fotózásra, hiszen akkor azzal, hogy próbál nyugodt maradni és fókuszál, eltereli a gondolatait a szülésről. Nem tudta, hogy képes lesz-e megvalósítani tervét, de elhatározta, hogy egy próbát mindenképpen megér a dolog. És milyen jól tette! A 14 órás vajúdásra ma már úgy emlékszik, mint ami gyorsan elröppent, amiben állítása szerint szerepe lehet az epidurális érzéstelenítésnek is. Mivel volt lehetősége lefotózni a környezetét, megtette. Sokat gondolkodott azon, ha a szülés közben fotózik, vajon átéli-e maximálisan a pillanatot. Utólag erről is azt mondta, hogy bár éppen kattintott a fényképezővel, amikor nyomnia kellett, mindenre emlékszik. Így születt meg Anora, illetve a világrajöttekor készült fényképek.

Megan Mattiuzzo egy New York-i fotós, aki korábban már vállalt mások vajúdásakor, szülésekor fotózást, így amikor arra került a sor, hogy neki is babája születik, rövid gondolkodás után elhatározta, lefotózza kisbabája születését. A kismama komolyan készült az alkalomra, az orvosokkal és nővérekkel is részletesen egyeztette a tervet, így szerencsére nem kaptak sokkot, amikor az utolsó nyomásoknál a jobb felvételérdekébe a szoba világátását le kellett kapcsolniuk, hogy az ágy végébe állított reflektort bekapcsolva a lehető legjobb képek születhessenek. Szerencsére nem csak a képek, de a kis Easton is megszületett. Mattiuzzo pedig úgy emlékszik vissza a pillanatra, amikor meglátta kisfia haját, majd testét, mint az élete legboldogabb és legcsodálatosabb momentumára.

Kapcsolódó cikkek

Mióta öltöztetjük kékbe a kisfiúkat?

Mikor lett a fiúk színe a kék?

Ma nagyon furcsának tűnik, pedig nem is olyan régen még a kislányokat öltöztették kékbe.

Bánj tudatosan a babaholmikkal is

Ne a kukába dobd, inkább add tovább a gyerekholmikat!

A baba kinőtt ruhájának, megunt játékának nem kell rögtön a szemétben végeznie, sokkal jobb és tudatosabb megoldás is van.

A szülőágyon se tették le a fényképezőgépet ezek az anyukák

Saját szülésükön fotóztak ezek a kismamák

A fotós anyukák nem tudták kihagyni a kínálkozó lehetőséget, ezért mindent beleadtak, hogy szülés közben még kattintani is legyen erejük. Volt.