Kider, az applikáció, ami időt és energiát spórol a szülőknek

Gyerekprogramokat, gyerekbarát helyeket gyűjt össze.
Kider, az applikáció, ami időt és energiát spórol a szülőknek

A magyar szülők 80%-a az időhiányt, azon belül is a gyerekekkel, a párjukkal és a magukkal töltött minőségi idő hiányát jelölték meg, mint legnagyobb nehézség a gyermekes mindennapokban. A szülőknek folyamatos kihívásokat jelent az állandó jelenlét és fókusz, hiszen napi szinten kell megfelelniük a munka-család elképzelt ideális állapotának, derült ki a Kider kutatásából. Ebben a helyzetben igyekszik támogatást nyújtani a Kider App.

Természetesen az a felismerés, hogy a napi rutinból kiszakadva, vagy azt megkönnyítve tudjanak a családtagok időt egymással tölteni, nem új keletű ötlet. A Kider App előtt már több megoldási kísérlet volt és van arra, hogy miképpen juthatnának a szülők gyors információhoz az elérhető lehetőségekről. Az online felületek és közösségek igyekeznek támogatást nyújtani mind információs, mind gyakorlati szinten. A kutatásban megkérdezett magyar szülők 70%-a is alapvetően interneten keres megoldást a közös idő eltöltésére, ebből közel 90%-a a Facebookot és a Google-t hívja segítségül, míg vannak egy kevesen, akik specifikus oldalakat is felkeresnek (Minimatiné, Budapestimami, Port.hu, Szélforgó, babszinhaz.hu, stb.).

Azonban a bárhol és bármikor rendelkezésre álló információ mennyisége hatalmas, az oldalak felhasználóbarát jellege sokszor megkérdőjelezhető, ráadásul a személyre szabottság is hiányzik. Sokszor az online oldalak, vagy a Facebook csoportok és események átböngészése, akár a Google-ben a megfelelő kulcsszó kombináció kitalálása hosszadalmas és idegőrlő tud lenni. Ennek következtében sok szülő végül a megszokott helyekre megy gyermekeivel, mert kellő információ hiányában rizikósnak ítélne meg egy új programot.

Ezen problémák és nehézségek megoldására indították útjára a Kider Appot, amely időhatékony és kényelmes megoldást ad a szülőknek a minőségi idő eltöltésére, míg platformot teremt a szolgáltatókkal és a többi szülővel való kommunikációra is. A Kider App egy nemzetközi piacra szánt mobil alkalmazás, mely jelen verziójában a megadott profil adatok alapján segíti a szülőket, hogy személyre szabott ajánlást kapjanak gyerekbarát helyekre és programokra, lokációjuknak, gyermekük korának és érdeklődési körének megfelelően. A szülők a Kider Appon keresztül elmenthetik, értékelhetik, megoszthatják az általuk kedvelt programokat és helyeket, sőt egyes eseményekre jegyet is vásárolhatnak majd az appon keresztül.

A Kider App október elejével indult el kezdő formájában, amely egyelőre a tervezett funkcióknak csak egy részét tartalmazza, de már most elérhető iOS és Android telefonokra is, magyar és angol nyelven. Jelenleg több mint 1600 gyerekbarát hely szerepel benne Magyarországon belül, és folyamatosan bővül az események listája is. A csapat folyamatosan dolgozik a további fejlesztéseken, és megoldásokon, amelyek a minőségi idő mellett a jövőben akár más típusú időt is tudnak majd spórolni a szülőknek.

Kider letöltés Android
Kider letöltés iPhone

A Kider App azzal a céllal jött létre, hogy támogassa a szülőket, hogy minőségi időt tölthessenek a gyermekeikkel és egymással is. A cég egy éve alakult, az ötlet dobogós lett a Women Startup Competition budapesti döntőjén és 2019 októberében indította útra mobil alkalmazását, mely első körben a Magyarországon elérhető gyermekbarát helyeket, gyermek programokat és aktivitásokat gyűjti össze. A jövőbeni cél, hogy a szolgáltatás több piacon is elérhetővé válik, illetve az applikáció további családtámogató funkciókkal bővül.

A Kider B2B információs oldala pedig itt érhető el.


Kapcsolódó cikkek

Mutatjuk a legújabb gyerekdivatot, ami a gyereksapkát és gyerekpizsamát illeti!

Gyerek sapka, gyerek pizsama - Tchibo

A Tchibo kínálatát mutatjuk be.

A baba első születésnapja

Ötletek az első születésnapi zsúrhoz

Az első szülinapi zsúr izgalmas. Ötleteket adunk hozzá.

Ennyi időt töltsön a gyerek a képernyő előtt

Mennyit ülhet a gyerek a képernyő előtt?

Családonként eltér a válasz a fenti kérdésre, pedig ma ismerjük a tudományos választ és magyarázatot is.