Baba

3 tuti spórolós tipp jövendőbeli anyukáknak!

Ez egy olyan probléma, amit minden szülő megtapasztalhat, így semmi gond nincs azzal, ha eleinte nem megy tökéletesen a rendszer, nem áll fel a napi rutin, ezek mind a szülővé válás folyamatai. Nincs tökéletes anyuka és apuka se. Az nagyon jó dolog, hogy ezt az utat már sok szülő bejárta, így senki sincsen sose egyedül a felmerülő kérdéseivel. Talán olykor más szülők tapasztalatai és praktikái lehetnek a leghasznosabbak, némi személyre szabással persze. De nézzük is azt a három tippet!

 

Hasznos tippek:

Tanuljatok meg online vásárolni

 

            Az internetes eladás az utóbbi időben megnyitotta kapuit számos új lehetőség előtt. Például a híres amerikai nagyvállalat az Amazon is újító erőként tört be a piacra, és reformálta meg a „családi nagy bevásárlásokat”. Ha szeretnétek venni egy elektromos fogkefét, egy ruhát barátnőtöknek, vagy egy kedvenc szépségápolási terméketeket, sminketeket, akár 70%-ot is spórolhattok, ha ezt online teszitek. 

Van már arra is lehetőség, hogy nem csak ruhát, de akár bármilyen háztartási terméket rendelhessetek az Internetről, mint egy kedvenc márkájú pelenkát esetleg egy szép lámpa a kisszekrényre. Ezzel üzemanyagot spórolhattok, vagy nem kell a jegyeket vennetek tömegközlekedési eszközökre, nem is beszélve a polcsorok közötti olykor céltalan és felesleges andalgásról. 

 

 

Céltudatos, tervezett vásárlás

 

            Egy kisbaba első ruháinál és játékainál elfoghat minket a hév, és akár felesleges dolgokat is vásárolhatunk, de ezt el lehet kerülni. Egy jó terv, ha vásárlás előtt felmérjük, mi az, ami elfogyott (törlők, bébiételek), vagy mi az, amire a jövőben szükség lesz (téli, melegebb ruha vagy nyári, lazább viselet). Erről írjunk egy listát, és utána rangsoroljunk. Akár egy táblázatban is lehet vezetni a költségekkel, váratlan kiadásokkel. Az értékelések is fontosak az egyes termékeknél, mert ezek az őszinte vélemények hasznos tippekkel.

 

Nem kell félni segítségért folyamodni

 

            Az első időszak talán az egyik legmegpróbáltatóbb pár hónap. Érzelmileg, fizikálisan és anyagilag is megterhelő lehet, akár még a nagyszülőknek is nem csak a szülőknek. Jó módja lehet az információszerzésnek ha körbe kérdeztek a családban, ismerősöknél, de szem előtt kell tartani azt, hogy mindenki máshogy éli meg ezt az időszakot, mindenki mást tapasztal, más következtetéseket von le. Akár egy babaváró buli is jó esemény lehet, arra, hogy a jövőbeli szülők néhány ruhadarabot, játékot kaphassanak, a már tapasztaltabb szülőktől. Nem mellesleg ezzel pénzt is spórolva a jövőre nézve, hisz kevesebb hiányzó dolgot kell már megvásárolniuk.