Gyerek

Kézműves dekorációk a gyerekszobába

 

Ha szeretnénk a gyermekünkkel értékes időt eltölteni, vagy csak szeretnénk lefoglalni őt egy-egy otthon eltöltött délután, akkor sokszor kell kreatívnak lennünk. Nem mindig érdemes a TV elé leülteni, hogy mesét nézzen, persze néha ez is jó opció lehet.

Hogy egészséges keretek között maradjunk, és ha még gyermekünk kézügyességét és kreativitását is hagynánk kibontakozni, akkor mindenképpen érdemes valamilyen kézműves programot kitalálnunk.

Íme néhány ötlet az otthoni kézműveskedéshez:

 

1. Kreatív álomfogó

Ha szeretnénk valami színes, szép és nem túl bonyolult dolgot elkészíteni otthon, ami elkészülte után garantáltan nem kerül a kukába, akkor érdemes nekifognunk egy ilyen szép álomfogónak.

 

 

Attól függően, hogy kisfiunk vagy kislányunk van, lehet játszani a színekkel. Érdemes egy erősebb drótot, vagy kartonpapírból kivágott kör alakot színes kreppapírral vagy anyagdarabbal körbetekerni és azt ragasztópisztollyal rögzíteni. Színes cérnaszálakkal a köríven belül tekergetjük a szálakat, hogy azok egyfajta pókhálómintát adjanak. Ezután szintén cérna- vagy fonalszálakra fűzhetünk gyöngyöt, vagy be is fonhatjuk, és azt több méretben rákötjük a körívünk egyik oldalára. A végén már csak rajtunk múlik, hogy mennyire szeretnénk tovább díszíteni tollakkal vagy egyéb dolgokkal az álomfogónkat, mindenesetre biztos, hogy egy ideig lefoglaljuk elkészítésével gyermekünket és magunkat is. 

 

2. Medúza dísz

Szintén nagyon szép és aranyos fali dísz lehet az alábbi tányérból készült medúza.

 

 

Két darab medúzához nincs másra szükségünk, mint egy papírtányérra, amit félbevágunk, néhány szép szalagra, vízvestékre és papírra. A papírtányért félbevágjuk, gyermekünk kiélheti kreativitását annak befestésén, a mi segítségünkkel különböző hosszúságú szalagokat ragasztunk a tányér hátuljához majd fekete és fehér papírból szemet vágunk ki a medúzának. Ennél egyszerűbb, de jobb elfoglaltság nincs is. 

 

3. Kéz átrajzolva

A kéz átrajzolása minden gyermeknek nagyon izgalmas feladat. És innentől kezdve tulajdonképpen a képzeletünkre van bízva, hogy mit kezdünk a kétmintával. Kivágva és befestve azt különböző rajzokat, képeket, díszeket készíthetünk. Íme két ötlet ehhez:

 

 

4. Csipeszjáték

Néha elég egy-egy háztartásban is előforduló tárgy ahhoz, hogy kreatívkodjunk kicsit gyermekünkkel. A facsipesz például tökéletes megoldás lehet arra, hogy abból különféle aranyos díszeket, tárgyakat, játékot készítsünk. Festékkel, papírral és kis műanyag szemekkel tulajdonképpen bármilyen állat megelevenedhet a csipeszekből.

 

Egy fokkal több kreativitással viszont még különlegesebb és ötletesebb kisállatokat készíthetünk.