3 tuti spórolós tipp jövendőbeli anyukáknak!

A gondolat, hogy hamarosan bővül a család és ezzel egyben anyává is válsz, csodás és izgalmas érzés. Az életed teljesen átformálódik. Vele jár az aggodalom is, hogy vajon az új, nagyobb családot anyagilag hogyan lehet hatékonyan kezelni. Sok új kiadás, és sok olyan költség is felmerülhet, ami megnehezítheti a család életét. Ebben segítünk 3 szuper spórolós tippel!
3 tuti spórolós tipp jövendőbeli anyukáknak!

Ez egy olyan probléma, amit minden szülő megtapasztalhat, így semmi gond nincs azzal, ha eleinte nem megy tökéletesen a rendszer, nem áll fel a napi rutin, ezek mind a szülővé válás folyamatai. Nincs tökéletes anyuka és apuka se. Ezt az utat már sok szülő bejárta, így senki nincs soha egyedül a felmerülő kérdéseivel. Talán olykor más szülők tapasztalatai és praktikái lehetnek a leghasznosabbak, némi személyre szabással persze.

Tanulj meg online vásárolni

Az internetes eladás az utóbbi időben egyre szélesebb tömegeket hódít meg. Például a híres amerikai nagyvállalat az Amazon is újító erőként tört be a piacra, és reformálta meg a „családi nagy bevásárlásokat”. Ha szeretnél venni egy elektromos fogkefét, ruhát, vagy szépségápolási terméket, sminket, akár 70%-ot is spórolhatsz, ha ezt online teszed.

Ha pelenkára van szükséged is érdemes online rendelni. Ezzel üzemanyagot spórolhatsz, vagy éppen a tömegközlekedési jegy árát, nem is beszélve a sorok közötti olykor céltalan és felesleges andalgásról.

Céltudatos, tervezett vásárlás

Egy kisbaba első ruháinál és játékainál elfoghat minket a hév, ennek következtében felesleges dolgokat vásárolhatunk, de ez elkerülhető. Célszerű vásárlás előtt felmérni, mi az, ami elfogyott (törlők, bébiételek), vagy mi az, amire a jövőben szükség lesz (téli, melegebb ruha vagy nyári, lazább viselet). Erről írj egy listát, és utána rangsorolj. Akár egy táblázatban is lehet vezetni a költségeket, váratlan kiadásokat.

Ne félj segítségért folyamodni

Az első időszak talán az egyik legkeményebb pár hónap. Érzelmileg, fizikálisan és anyagilag is megterhelő lehet, a nagyszülőknek is, nem csak a szülőknek. Érdemes már előre feltölteni a raktárakat: egy babaváró buli is jó esemény lehet, arra, hogy a jövőbeli szülők néhány ruhadarabot, játékot kaphassanak a már tapasztaltabb szülőktől. Nem mellesleg ezzel pénzt is spórolnak, hisz kevesebb hiányzó dolgot kell már megvásárolniuk.

Kapcsolódó cikkek

Mióta öltöztetjük kékbe a kisfiúkat?

Mikor lett a fiúk színe a kék?

Ma nagyon furcsának tűnik, pedig nem is olyan régen még a kislányokat öltöztették kékbe.

Babák öltöztetése - így csináld!

Így öltöztesd a kisbabád, hogy jól érezze magát!

Hogyan öltöztessük a kisbabánkat? A cikkben ehhez adunk segítséget.

Tippek babás nyaraláshoz

Babás nyaralás? Tippek a nyugodt pihenését

Az idegen helyen való alvás nem csak a felnőtteknek, a kicsiknek is okozhat gondot.