A kismama jóga előnyei

A jóga jótékony hatásait nem kell részletezni. Aki már próbált bármilyen jógatípust, az tudja, hogy testileg és lelkileg is hatalmas pozitívuma van ránk. Nem kivételek ezalól a kismamák és a babák sem, a kismama jóga néhány előnyét szedtük össze.
A kismama jóga előnyei

A szülésre való felkészülés az anyának nem egyszerű folyamat. Testileg és lelkileg is megviseli a nőt a 9 hónap, pláne a végén a szülés élménye. Aki mentálisan vagy akár testileg is belefárad a kismama-napokba, annak a jóga tökéletes stressz- és fájdalomlevezetés lehet.

Természetesen nem csak az anya, de a baba is fontos. Nem mindegy, hogy a babát milyen hatások érik a várandósság alatt. A kismama jóga megerősít testi, lelki és szellemi énünket is. Nyugalomra, belső egyensúlyra, harmóniára tanít és minden időszakban jó hatása lehet.

A várandósság alatt a kismama szervezete egyre nagyobb igénybevételnek van kitéve, és hatalmas változásokon megy keresztül. De nem csak a test, a lélek is.

A jóga mozgásrendszere képes arra, hogy az édesanyák a szülés előtti 9 hónapra ne szorongva és rosszallva gondoljanak vissza, hanem jó, kellemes, szeretetteljes élményként. A jóga jó fizikai kondícióba is hozza az embert. Relaxációs elemei megtanítanak arra, hogy akkor is lehet pihenni, amikor éppen tevékenykedünk, illetve a tökéletes ellazulás segítségével teljesen meg tudunk szabadulni a feszültségektől. A kismama jóga megtanít többek között a helyes légzésre is, mely a várandósság alatt és persze a szüléskor is nagyon fontos.

Természetesen olyan kismama is elmehet jógázni, aki még életében nem gyakorolta ezt a mozgástípust. Ma már a jógaközpontok szinte mindegyikében találhatunk kismama jógaórákat, illetve baba-mama jógaórát is, ami a születés után lehet tökéletes anya-gyermek program.

Kapcsolódó cikkek

Babanyelv

Hogyan tanul meg beszélni a baba

A cikkből kiderül, hogyan beszéljünk a babához.

Ezért finom a kisbabák illata

Ezért van finom "babaillatuk" a kisbabáknak

Mutatjuk, miért is olyan jó a babák illata.

Négyes ikrek pelenkázása

Ügyes anyuka mutatja be, hogyan teszi tisztába négyes ikreit

Egy anyukáról számolunk be, aki a négyes ikreit teszi tisztába.