Így öltöztesd nyáron a kisbabádat

Aggódó anyukák folyamatos témája, hogy melyek azok a ruhadarabok, amiket kisgyermekükre adhatnak a nyári melegben. Aggodalmuk fő oka, hogy nem tudják, vajon a gyermek is ugyanúgy érzékeli a nagy meleget, mint szüleik. Alábbi tippjeink segíthetnek a babagardrób ruhaneműinek összeválogatásában.
Nyári viseletek kisgyermekek számára.

Télen annyival könnyebb dolga van a kisgyermekes anyukáknak, hogy biztosra mehetnek a kötött pulcsikkal, mamuszokkal, sapkákkal, plédekkel. De mi a helyzet nyáron, amikor a meleg miatt nem lehetünk biztosak a kisbaba hőérzetében?

Sokan a nyári időszakban is hajlamosak túlöltöztetni gyermeküket, mert félnek a melegben terjedő betegségektől, megfázásoktól. Van azonban egy jó hírünk! Nem kell túlaggódni ezt az időszakot sem.

A kisbabák 6 hetes korukig nem képesek érzékelni a hőmérsékletet, mert nem fejlődött még ki a hőháztartásuk megfelelő működése. Éppen ezért a legjobb, ha ilyenkor mindig egy réteggel több ruhaneműt adunk rájuk, mint ami rajtunk van. Ez a nagyon meleg nyári napokon (30 fok felett) azt is jelentheti, hogy elég ha egy body, vagy csak egy szál pelenka van a babán.

Természetesen fontos, hogy óvjuk kisbabánkat a légkondícionálótól és a huzattól, a szobák szellőztetése és lehűtése azonban igen fontos a forró napokon.

Ha sétára indulunk egy napsütötte napon, jó ha beszerzünk egy, a babakocsira csatolható napernyőt, és ekkor is figyelünk rá, hogy ne öltöztessük túl a kicsit. Ha viszont már szabadon szaladgál a csöppségünk, akkor is figyeljünk oda, hogy ha napra megy, mindenképpen legyen a fején egy fehér nyári kalap, testét pedig kenjük be napvédő tejjel.

Persze az természetes, hogy erre a sétára nem a legkritikusabb időszakban (délelőtt 11- délután 15 óráig) kell indulnunk, hanem vagy reggel, vagy a késő délutáni órákban.

A strandidőre is vannak már különböző színű, formájú és fazonú babafürdőruhák, melyekből bátran válogathatunk. Persze a legfontosabb, hogy olyan válasszunk, ami méretben is passzol, illetve kényelmes a kisgyermek számára. Ha vízbe is visszük a gyerkőcöt, és még pelenkás korban van, akkor ilyenkor a legjobb megoldás az úszópelenka.

További hasznos és manapság igen trendi kiegészítő lehet a babanapszemüveg, amit egyes gyerekek szívesebben, mások kevésbé szívesen viselnek. Itt is fontos azonban, hogy ne akár milyet válasszunk. Ha már védeni szeretnénk gyermekünk szemét a napsugaraktól, válasszunk UV-szűrős lencsés szemüveget.

Ha ezeket az instrukciókat betartod, és nem aggódod túl a nyári öltöztetést, biztosan feledhetetlen és kedves emlékeid lesznek a gyermekkel eltöltött nyarakról mind neked, mind csemetédnek!

Kapcsolódó cikkek

Sztáranyukák vallomásai

Sztármamik vallomásai az anyaságról

A cikkben sztármamik vallanak az anyaságról.

Fogmosás kisgyermekeknek

A fogmosás fontossága babakorban

Már babakorban is fontos a fogmosás.