Babás nyaralás? Tippek a nyugodt pihenését

Készüljünk fel rá otthon, hogy ne legyen szenvedés a pihenésre szánt időből.
Tippek babás nyaraláshoz

Amellett, hogy a nyaralás kiszakít végre a hétköznapok szürkeségéből, a kisgyerekes szülőknek jó lehetőség a feltöltődésre is. Persze egy új élethelyzet minden öröme mellett kihívásokkal is jár, viszont nem csak nekünk, hanem a babának is javára válik az új környezet, hiszen segíti a fejlődésben. Ehhez viszont az kell, hogy kellően felkészültek legyünk, mivel a megszokott napirendünk nagy valószínűség szerint borul majd. A strandolás, a napközbeni utazás, a szállodai szoba fényviszonyai, az új ingerek mind befolyásolják majd a megszokottakat.

Ahhoz, hogy ne okozzon több gondot, mint örömöt egy ilyen program, érdemes elkezdeni már otthon a felkészülést. Mivel a nyaralás alatt felborulhat az alvási rend, és ez az, amit a legnehezebb kezelni, erre helyezzünk kellő hangsúlyt, hiszen az út közbeni etetés még mindig sokkal könnyebben kivitelezhető, mint az alváshiány pótlása.

A hordozható kiságy ilyenkor jó megoldás, hiszen ezzel már otthon tudunk gyakorolni, ha néhány éjszakára ebben altatjuk a picit. Ha emellett döntünk, akkor vigyünk minél több kiegészítőt, néhány plüsst, játékokat, takarót, cumit, amit szeret, és amivel aludhat majd a baba. Hordozható kiságytól függetlenül igaz az előbbi más esetekre is, mert ha velünk alszik majd is jól jön például egy puha fonott rácsvédő, illetve a többi alvós kiegészítő, hiszen az otthon megszokottak biztosításával megnyugtathatjuk a babát, és igazából magunkat is.

Ez fontos az olyan rutinoknál is, mint a fürdetéskor játszott játékok, az esti mesék, illetve a lefekvéskor kialakított szokások. Ne vonjuk meg a puszikat se magunktól, se a babától, minél jobban tartjuk a már működő menetrendet ezekben az otthonunktól távol is könnyen megoldható dolgokban, annál nagyobb élmény lesz mindannyiunk számára a nyaralás.

Kapcsolódó cikkek

GaGaGu – a fekete-fehér játék az új trend a babáknak?

GaGaGu – a fekete-fehér játék az új trend a babáknak?

Elérhető a lengyel játékforgalmazó, a TM Toys saját, babáknak készített és fejlesztett termékcsaládja, a fekete-fehér színvilággal és különleges textúrákkal ellátott GaGaGu.

A szülőágyon se tették le a fényképezőgépet ezek az anyukák

Saját szülésükön fotóztak ezek a kismamák

A fotós anyukák nem tudták kihagyni a kínálkozó lehetőséget, ezért mindent beleadtak, hogy szülés közben még kattintani is legyen erejük. Volt.