Ilyen emlékeket készíts, amíg kicsi a gyermeked

A modern technológia világában egy könnyű mozdulattal készíthetsz fotót a kisbabádról, vagy videót a játszótéren játszó gyermekedről. Ezen felül viszont fontos, hogy legyenek később olyan emlékeitek is, amiket kézzel készítettetek, és valami egyedit mutatnak. Ehhez mutatunk néhány ötletet.
Emlékek készítése saját kezűleg

Ha szeretnél babáddal, vagy kisgyermekeddel közösen, vagy róla te magad egy kreatív emléket készíteni, akkor jó helyen jársz. Olyan egyedi és egyszerűen elkészíthető ötleteket mutatunk most, melyek örök életűek és biztosan mindig mosolyt csalnak majd a család arcára.

Tulajdonképpen a baba kéz- vagy lábnyomával bármilyen képet készíthettek, jó ötlet, ha a szülők festékes keze is megjelenik a papíron.

És ha már a lenyomatoknál tartunk, évről évre megismételhetitek, ahogy a gyermek növekszik, később már ő maga csinálhatja meg, ami biztos nagyon izgalmas lesz számára. Ezt akár a falra is kitehetjük minden évben.

Természetesen a fotók sem maradhatnak ki a felsorolásból. Ma már mindenféle kreatív megoldás létezik egy kisbaba, vagy gyermek fotózására, inspirálódjatok az alábbiakból!

Természetesen gyermeketeknek akkor okozzátok a legnagyobb örömöket, amikor nem is tudatosan tesztek értük. Például ha az ovis farsangra jelmezt készítetek nekik, számotokra egy egész éjjeles kihívás és bosszankodás lehet, számukra viszont lehet, hogy egy örök életre berögzült csodás kosztüm, és a benne eltöltött élmények. Néhány ötlet, ami igazán kreatív, és kézzel elkészíthető.

Készíthettek olyan emléket is, ami egyetlen falra függeszthető keretbe foglalt montázs, vagy pedig egy emlékkönyv. Mindkettő lényege, holgy tárgyakat, képeket és szöveget egyaránt tartalmazzon, hogy a gyermek felnőttkorában is szívesebben nézegesse. Az emlékkönyv előnye, hogy az évek során folyamatosan írhattok bele, mint szülők, később viszont mikor a gyermek nagyobb lesz, akár ő is rajzolhat vagy írhat bele saját emlékeket.

Ilyen kreatív emlékeket mindenki szívesen nézeget bármilyen életkorban, és olykor még azok szemébe is könnyet csal, akik egyébként nem szeretik kimutatni érzéseiket.

Egyedi határidőnaptár, határidőnapló, naptár anyukáknak

Kapcsolódó cikkek

A baba első születésnapja

Ötletek az első születésnapi zsúrhoz

Az első szülinapi zsúr izgalmas. Ötleteket adunk hozzá.

5 módszer, amivel vigyázhatunk babánk és gyerekünk biztonságára a lakásban és a kertben

5 módszer, amivel vigyázhatunk babánk és gyerekünk biztonságára a lakásban és a kertben

Örömteli érzés, amikor kiderül, hogy babát várunk. Csakhogy aztán eljön a para-időszak is.

Tippek kisgyermekes anyukáknak - bölcsőde

Mikor mehet bölcsibe a gyermek?

A cikkben arról olvashatsz, mikor menjen a gyerek bölcsibe.