Egyedülálló szülőknek segít a munkaerőpiacon a Mumtoo mozgalom

Az egyedülálló nők gyakran tapasztalnak hátrányokat a munkában, amikor anyák lesznek. Ez ellen küzd a Momtoo mozgalom Németországban, amelyről az alapító mesélt.
Egyedülálló szülőknek segít a munkaerőpiacon a Mumtoo mozgalom

Hogyan említsük a gyerekeinket az önéletrajzunkban, ha egy állásra jelentkezünk?

Azt javasolom, hamis állításokat semmiképp se tegyünk. Én inkább tartózkodnék attól, hogy személyes részleteket osszak meg az életemről az önéletrajzomban, ha attól tartok, hogy esetleg emiatt nem hívnak majd be az állásinterjúra.

Egyedülálló anyaként hogyan beszélhetek a nehézségeimről egy állásinterjún, hogy ne tűnjön kifogásnak?

Az egyedülálló szülőknek központi kérdés, hogy a helyzetüket már az interjún szóvá tegyék. Ilyenkor félelmek nélkül, egyenesen kell tájékoztatni a munkaadót, hogy a jövőben adódhatnak olyan családi vészhelyzetek, amiket csak a munka rovására tudunk majd kezelni. Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy a gyerekekről való gondoskodás általában megoldott és jól szervezett. Javaslom, hogy már az interjú előtt kérdezzünk rá, az adott cég inkluzív-e, támogatja-e a diverzitást.

Amikor a gyerekeim kicsik voltak, szabadúszó voltam, és magammal vittem őket a meetingekre és az interjúkra, mert nem volt más választásom. Ez ma is működhet?

A szabadúszók nagyobb fokú rugalmassággal vannak jelen a munkaerő piacon, még akkor is, ha szülőként mutatkoznak be. Ha anya- vagy apaszerepben látnak az ügyfeleink, az jó benyomást is tehet, különösen, ha ők maguk is szülők.

Kapcsolódó cikkek

Fiatal influenszerek - 2. rész

A világ legfiatalabb influenszerei (2. rész)

A cikkben a világ legfiatalabb influenszereit mutatjuk be.

Trükkök az egészséges étkezéshez, amiket a hétköznapokban is könnyű betartani

Trükkök az egészséges étkezéshez, amiket a hétköznapokban is könnyű betartani

A kicsik is fogyaszthatnak cukrot, de nem mindegy, milyen napszakban.