Programok a gyerkőcökkel

Néha nehéz egy hosszú hétvégén, ünnepnapon vagy egy egyszerű szabadnapon kigondolni, hogy hová is menjünk a gyerekkel, milyen programot válasszunk. Hoztunk most három általános példát, ami mindig jó ötlet lehet.
Gyerekprogramok

A gyerekeket sokszor kell lefoglalni, és szülőként fontos, hogy minél több programon részt vegyünk velük. Vannak olyan "elterjedt" programok, rendezvények, amik tökéletesek, ha ovis vagy kisiskolás korú gyerekünknek szeretnénk örömet okozni, és szeretnénk vele együtt eltölteni egy kis tartalmas időt.

A legelső példa, ami szinte mindenkinek azonnal eszébe jut az ÁLLATKERT.

Szerencsére már rengeteg állatkert, vadaspark és állatsimogató van az országban, így nem kell kizárólag a Fővárosi Állatkertre koncentrálni. Ott van például a Veresegyházi Medveotthon, ahol a gyerekek és a felnőttek is saját kézből etethetnek medvéket, vagy a Szegedi Vadaspark, ami egy hatalmas erdős területen fekszik. Háztartásbeli állatsimogatókból, vagy pónilovagló lehetőségekből is rengeteg van az országban, érdemes ezeket is számba venni, és kiválasztani a legszimpatikusabbat.

Egy másik tökéletes program, ha gyermekünknek valamilyen KÉZMŰVES PROGRAMOT keresünk.

Szerencsére a különböző faluházak, művelődési házak, táborok is tökéletes színterei lehetnek ezeknek, de a fővárosban is van lehetőség kézműves programokon részt venni. A Magyar Népi Iparművészeti Múzeum Nyitott Műhelye például folyamatosan szervez gyermekeknek kézműves foglalkozásokat, akár anyák napjára, de más alkalmakra is hozhatjuk ide gyermekünket, és együtt is eltölthetjük velük az időt, miközben valamilyen szép kézműves tárgyat készítünk.

Egy harmadik lehetőség, ha valamilyen ELŐADÁST választunk ki gyermekünk és a család számára. A Hagyományok Háza Családi délelőtt nevű programsorozata például kifejezetten a gyermekes családokat várja színházi táncos előadásaira. A Fővárosi Nagycirkusz vagy egy vidéki város mozija vagy akár a bábszínházak is tökéletes választások lehetnek, ha gyermekünknek valamilyen kulturális illetve élménydús programot szeretnénk találni.

Az internet ma már hatalmas segítséget nyújt a programok, rendezvények között való keresgélésre is. Legyen szó Budapestről vagy bármelyik más városról, garantáltan találunk egy nekünk tetsző programot, érdemes egy kicsit a keresgéléssel tölteni az időt, hogy utána egy életre szóló élményben legyen részünk.

Kapcsolódó cikkek

Kézműveskedés otthon

Kézműves dekorációk a gyerekszobába

Mi magunk is nagyszerű dekorációkat készíthetünk a gyerekszobába.

Trükkök az egészséges étkezéshez, amiket a hétköznapokban is könnyű betartani

Trükkök az egészséges étkezéshez, amiket a hétköznapokban is könnyű betartani

A kicsik is fogyaszthatnak cukrot, de nem mindegy, milyen napszakban.

A baba első születésnapja

Ötletek az első születésnapi zsúrhoz

Az első szülinapi zsúr izgalmas. Ötleteket adunk hozzá.