A kismama melltartóval kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre válaszolunk

Ha kismamaként bizonytalan vagy abban, hogy mikor cseréld le a melltartód, milyenre cseréld, milyen különbség van melltartó és melltartó között, vagy, hogy hordj-e egyáltalán, akkor jó helyen jársz!
Terhesség alatt és után - kismama melltartó

1. Szükségem van új melltartóra a terhesség alatt?

nagy valószínűséggel IGEN! Terhesség alatt ugyanis, mint a többi szervünk, a mellek is változnak. Érzékenyebbek lesznek, és a nők többségénél akár 2-3 mérettel is képesek megváltozni. A tej is elkezd gyarapodni, ami által fájdalmat, nehézséget és nagyobbodást érzékelhetnek a kismamák.

Ha egyébként spórolósak vagytok a terhesség alatt, melltartóba akkor is érdemes befektetnetek! Hatalmas könnyebbséget és kényelmet érezhettek, ha egy a célnak megfelelő cicifixet választotok!

2. Honnan tudom, ha itt az ideje az új melltartónak?

A legfontosabb: ha szorít, lecserélni! Ha levesszük a melltartót és a bőrünkön mélyedéseket látunk, hordás közben érezzük, hogy feszít, vagy hogy úgy érezzük, ki akarnak esni melleink a tartóból, akkor mindenképp itt az ideje a váltásnak! Sajnos akár az is előfordulhat, hogy egy terhesség alatt többször is új méretre kell cserélnünk, de mindenképp ezt ajánljuk, hiszen a legjobbra és legkényelmesebbre kell törekedni.

3. Mi a különbség a hagyományos és a kismama melltartó között?

A kismama melltartó egy átalakított verziója a hétköznapi, hagyományos "testvérének". Ez kifejezetten kényelmessé van alakítva, alkalmazkodik a növekvő mellmérethez. Szélesebb pántok, puha pamut bélés, és extra tartópántok segítik a megnehezedő mell tartását, illetve a kényelem fokozását. Plusz általában nem rendelkeznek drótos kosárral, ami szintén a kényelem miatt van. Ezen kívül persze a legfontosabb, hogy úgy vannak kialakítva, hogy ha szülés után, bármikor szükség van a szoptatásra, ez könnyen megoldható legyen a lecsatolható panel segítségével, így a baba a legegyszerűbben juthasson hozzá a mellbimbóhoz.

Tehát nagyon fontos a megfelelő melltartó használata a terhesség alatt, mivel ha mi komfortosan érezzük magunkat a bőrünkben, a pocakban lévő baba is jól érzi majd magát.

Kapcsolódó cikkek

Sztáranyukák vallomásai

Sztármamik vallomásai az anyaságról

A cikkben sztármamik vallanak az anyaságról.

Kreatív előtte-utána fotózás

Íme a legkreatívabb előtte-utána fotók a babavárásról

A cikkben bemutatjuk, hogy milyen a terhesség előtti és utáni élet.

Fogmosás kisgyermekeknek

A fogmosás fontossága babakorban

Már babakorban is fontos a fogmosás.