Így öltöztesd fel gyermekedet a babaúszásra

A legtöbb anyuka dilemmázik azon, hogy mibe öltöztesse kisgyermekét a babaúszásra. Nem kell aggódni, itt a segítség!
Ilyen a babaúszáshoz megfelelő öltözet

Első lépésként a szülők általában azon kezdenek el gondolkodni, hogy vajon hasznára lesz-e a gyermeknek a babaúszás, vagy valójában semmi értelme. Ezután jön a pánik, hogy nem fog-e megfulladni a gyermek, végül pedig a kérdés, hogy vajon mibe öltöztessék a babákat? Nem kell aggódni, mindenre megvan a megfelelő válasz!

Szerencsére azt lehet mondani, hogy rengeteg előnye van a baba szempontjából, ha úszni visszük, így nyugodtan belevághatunk! Nem lesz bajuk, és könnyen megoldást találunk arra is, hogy milyen pelenka legyen rajtuk.

A babaúszás elsődleges előnyei között olyan jótékony hatások szerepelnek, mint az immunrendszer és a mozgásszervek fejlődése, szorongásos frusztrációk enyhülése, ráadásul a vizet is megszokja a kisbaba, így később könnyebben tanul meg úszni, és valószínűleg nem fog félni a víztől.

De most lássuk, hogy mibe érdemes felöltöztetni a csemetét a babaúszásra:

Általában, ahol babaúszást tartanak, ott az öltözőben pelenkázó is van, így könnyen átöltöztethetjük gyermekünket. A megfelelő öltözék kiválasztása igen fontos, a leglényegesebb szempont, hogy kényelmes viselet legyen a kisbabán, ne valamilyen szorító, feszülő, kényelmetlen darab. Itt nem a flancos bikiniken van a hangsúly, hanem a baba kényelmén!

Szerencsére ma már könnyedén megvásárolható az úgynevezett úszópelenka, ami a legmegfelelőbb a babaúszáshoz. Elég tehát, ha beszerzünk csemeténknek egy ilyen, szárainál és derekánál is rugalmas, de szorosan tartó pelust, ami tökéletes lesz az úszás során.

Természetesen arra is gondolnunk kell, hogy mi van, ha kivesszük a vízből a kisbabát, tehát érdemes egy puha, kapucnis fürdőköpenyt is magunkkal vinni, és persze egy törülközőt.

A legfontosabb kellékek száma tehát nem túl nagy, és könnyedén beszerezhető, úgyhogy ha ez megvan, már indulhat is a vidám babaúszás!

Kapcsolódó cikkek

Mozgásformák kismamáknak

Testmozgás terhesség alatt

A testmozgás nem tiltott a terhesség alatt.

Miért sír folyton a kisbaba? Baba sír - mit tegyek?

Normális, hogy folyamatosan sír a kisbabám?

A cikkből kiderül, hogy normális -e a babasírás.

Ötletek - így mond el milyen nemű lesz a kisbabád

Így közöld kreatívan a családdal, hogy milyen nemű kisbabád lesz

A kisbaba nemének közlése nem egyszerű. Erre adunk tippeket.