5 módszer, amivel vigyázhatunk babánk és gyerekünk biztonságára a lakásban és a kertben

Örömteli érzés, amikor kiderül, hogy babát várunk. Csakhogy aztán eljön a para-időszak is.
5 módszer, amivel vigyázhatunk babánk és gyerekünk biztonságára a lakásban és a kertben

Örömteli érzés, amikor kiderül, hogy babát várunk. Az első euforikus perceket aztán felváltja az izgalom, majd az aggodalom és máris el kezdünk parázni, hogy elég jó szülők leszünk, majd gyorsan azon kezdünk el agyalni, hogy milyen tárgyakat, eszközöket, kütyüket vásároljunk, hogy a babánk biztonságban legyen a lakásban. Merthogy a baba biztonsága mindennél fontosabb. A csecsemőknek és a kisgyerekeknek állandó felügyeletre van szükségük és még így is történhetnek kisebb-nagyobb balesetek, ezért a piacon is egyre több olyan termék is megtalálható, amelyek kicsit megkönnyítik a szülők dolgát, hiszen nagyon nehéz a nap 24 órájában mindig, mindenre száz százalékosan odafigyelni. Egyes, a baba biztonságát nyújtó termékek lehetővé teszik, hogy mi nyugodtan végezzük a dolgunkat, míg a gyermek biztonságosan fedezheti fel a körülötte lévő világot, mindezt úgy, hogy nem sérül meg, nem üti be a fejét és olyan eszközök is a rendelkezésünkre állnak már, amelyekkel nyomon követhetjük a gyermek lépéseit, hangját, még akkor is, ha nincs a közvetlen közelünkben.

Bébiőr, babafigyelő készülék

Ez egy nagyon praktikus és hasznos találmány, hiszen ennek az eszköznek a segítségével hallhatjuk a babánk minden lélegzetvételét, mindezt úgy, hogy mi éppen a konyhában takarítunk, vagy a kertben virágokat gondozunk. Ez a készülék nagyfokú nyugalmat biztosít az aggódó anyuka számára, főként, ha az elsőszülött alszik éppen a babaszobában. Ma már videó monitoros bébiőrt is lehet vásárolni, amelynek monitorán mi magunk is nyomon követhetjük, mit csinál a gyermekünk a kiságyában.

Biztonsági babakapu

A biztonsági babakapu telepítése nagyon egyszerű, gyorsan beszerelhető a legtöbb ajtóra. A babakapu megakadályozza, hogy a gyermek egy adott helyiségből ki-be mászkáljon, azonban ezzel a módszerrel nem akadályozzuk a nagyobb gyerekek mozgását, és a szülők is könnyedén ki - és bejuthatnak a babakapun. A babakapu nagyfokú biztonságot ad, főleg, ha a gyerekszoba az emeleten van.

Bútor sarokvédő

A bútorok széle, az asztal sarka is nagy veszélyt jelent a pici babákra, hiszen nekik még nagyon vigyázniuk kell a fejük – nem csak a fejük – biztonságára, hiszen nagyon sérülékenyek. A sarokvédők, az asztalok és a bútorok veszélyes, éles sarkaira illeszthetők, így ha a gyermek be is üti a fejét, nem kell aggódnunk, hogy maradandó károsodást szenved.

Biztonsági szekrényzár

A babák, a kisgyerekek, hihetetlen kíváncsiak. Amikor már tudnak kúszni, mászni, tipegni, minden érdekli őket. Ez a kíváncsiság segít nekik a körülöttük lévő világ felfedezésében és megismerésében. Nem szabad őket korlátoznunk, de azért a lakásban vannak olyan tárgyak és eszközök, tisztítószerek, amelyektől óvnunk kell őket. Ezeket a veszélyes tárgyakat be is tehetjük egy szekrénybe, amelyre tehetünk gyerekbiztos zárat. Míg a szülő könnyedén ki tudja nyitni a szekrényt, a gyerek elől elzár minden olyan dolgot, ami veszélyt jelenthet az egészségére, a testi épségére.

Flexibilis védőkerítés a medence körül

A gyerekek is szeretnek a kertben felállított medencében pancsolni, azonban egy kisgyermek még képtelen felmérni az udvaron rá leselkedő veszélyeket. A medencekerítés szó szerint, életet menthet. Természetesen, a medencekerítés nem jelenti azt, hogy a szülő, felügyelet nélkül hagyhatja a csemetéjét, de azért sokkal nyugodtabb lehet, ha csak egyetlen percre szalad be a házba a gyermek cumisüvegéért, és a medence körül egy ilyen kerítés van felállítva. A medencekerítés csak akkor biztonságos, ha az megfelelően van beszerelve. Ehhez szakember segítségét is kérhetjük.

A medencekerítésnek egyszerű a kivitelezése, hiszen a medencekerítés előre gyártott modulokból áll és még speciális szerszámokra sincs szükség a telepítéshez. Több helyen is bontható, nincs szükség külön bejáratra a medencéhez. A telepítés és az összeszerelés modulonként mindössze 5 percet vesz igénybe. Távolról egy átlátszó vitorla hatását kelti, ezért is nagyon hasznos, mert így távolról is látható, hogy mi is történik a medencében. A modulokat az oszlopokkal együtt, bármikor felszedhetjük és összetekerve tárolhatjuk.

A medencekerítésnek már szlovák nyelvű weboldala is van, Bezpečnostné oplotenie bazéna néven.

Kapcsolódó cikkek

A gyerekjóga pozitív hatásai

A gyerekjóga előnyei

A gyerekjógának is vannak előnyei. Mutatjuk, melyek ezek.

Fiatal influenszerek - 1. rész

A világ legfiatalabb influenszerei (1.rész)

A cikkben a világ legfiatalabb influenszereit mutatjuk be.

Trükkök az egészséges étkezéshez, amiket a hétköznapokban is könnyű betartani

Trükkök az egészséges étkezéshez, amiket a hétköznapokban is könnyű betartani

A kicsik is fogyaszthatnak cukrot, de nem mindegy, milyen napszakban.