Mi mindenre van szükség a babaszobában?

Amikor szülő leszel, az egyik első feladatod a babaszoba kialakítása, aminek fontos része a bababútorok vásárlása.
Mi mindenre van szükség a babaszobában?

Nehéz leszűkíteni, mire van igazán szükséged, ezért érdemes végigolvasni az alábbi tippeket arról, hogyan hozhatod meg a legjobb vásárlási döntéseket. Tervezz és tájékozódj a babaszoba bútor vásárlása előtt!

Mielőtt belevágnál a gyerekszoba-dekorációs kalandba, határozd meg, hogy mennyi hely áll rendelkezésre, milyen stílust szeretnél a szobának, és mennyi pénzt költhetsz rá! Végezz kutatást, és tekintsd meg az interneten több babaszoba képeit -inspirálódj-, hogy szűkíteni tudd a kínálatot.

Kérdések, amelyeket fel kell tenni a vásárlás előtt

Mielőtt döntést hoznál, a hely az egyik legfontosabb szempont. A hely mérete határozza meg, hogy mekkora kiságy fér el, érdemes-e éjjeliszekrényt és pelenkázóasztalt beszerezned, vagy ki kell választanod, mely tárgyakat kell nélkülöznöd.

Ha a hely elegendő, nagyobb szabadságot élvezhetsz minden olyan tárgy tárolásában, amelyre a babának szüksége lesz. De ha szűkös a hely, akkor kreatívnak kell lenned. Egy külön komód és pelenkázó helyett például kombinált komódra és pelenkázóra lehet szükséged.

Mielőtt bármit is vásárolnál, először mérd fel a helyiséget! Ne felejts el a játék- és közlekedőterekre is gondolni a terv elkészítésekor. A véglegesítés közben ugyanakkor ne feledd a biztonsági szempontokat!

A bútorokat (különösen a kiságyat) tartsd távol minden hőforrástól.

Ne helyezd túl közel a kiságyat az ajtóhoz, ablakokhoz, elektromos aljzatokhoz, tápkábelekhez, villanykapcsolókhoz és szellőzőnyílásokhoz.

Fedd le a konnektorokat, és tartsd távol a vezetékeket a kicsitől! Ügyelj arra is, hogy a kiságy megfelelő távolságra legyen a többi gyerekszobabútortól.

A fenti lista csak néhány olyan intézkedést tartalmaz, amelyet megtehetsz a gyermek biztonsága érdekében.

Milyen alapelemekre lehet szükség?

Erre a kérdésre nehéz válaszolni, mert a család költségvetése is nagy szerepet játszik abban, hogy milyen termékeket vásárolj a kicsinek. Ennek ellenére a legtöbb gyerekszobában van gyerekágy, öltöztetőasztal, pelenkázó, hintaszék, szekrény, éjjeliszekrény és szemetes.

A gardrób helyét is figyelembe kell venni, amikor a gyerekszoba bútorain gondolkodunk. Persze, a kicsi szükségletei apróknak tűnnek, de meglepődnél, mennyi helyet foglalnak el a kis ruhák, játékok és kiegészítők.

Ha a szobában van gardrób, akkor nem kell sokat foglalkoznod azzal, hogy minden elfér-e, amire szükség lehet. Ha azonban nincs sok hely a szekrényben, fontold meg egy új szekrény vásárlását! Az ilyen típusú bútorok általában fiókokkal, polcokkal és a ruhának kihagyott helyekkel is rendelkeznek.

Kapcsolódó cikkek

A tökéletes babaszoba leírása

Ilyen a tökéletes babaszoba

Legyen rózsaszín, kék? Kalózos vagy tündéres? Az ideális babaszoba egészen máshogy fest, mint ahogy azt sok kismama elsőre elképzeli.

Hogyan díszítheted gyermeked szobáját fali poszterekkel

Hogyan díszítheted gyermeked szobáját fali poszterekkel

Ha gyermeked szobáját dekorálod, fontos, hogy figyelembe vedd a rövid és hosszú távú stílusokat.